Откъде да намерим качествена екипировка за мотор

Откъде да намерим качествена екипировка за мотор

Ако обожавате високите скорости и моторите са вашата страст, то вие със сигурност си търсите качествена  екипировка за мотор, която да е хем с красив и съвременен дизайн, хем и да ни осигурява удобството и безопасността, от които се нуждаем.

Без съмнение  дизайнът на екипировката и правилното съчетание между цветовете  е от значение за всеки уважаващ себе си моторист. Но решаваща роля в случай на катастрофа играе най-вече степента на издръжливост има екипировката при триене и удари. Екипировката за мотор трябва да бъде правилно подбрана и да ни предпазва не само от триене и удари, но и наистина да ни осигури максимална защита в моментите когато наистина се нуждаем от нея. Не е добра идея да се подценява екипировката за мотор и да си мислим, че точно нас няма да ни сполети произшествие, защото катастрофи стават при всеки. Няма случай при който моторист никога не падал. Но за да не бъдат тези случаи фатални, добре да се подсигурим предварително с надеждна екипировка.

И един важен съвет: по-добре е да си вземете пълна екипировка втора употреба, отколкото чисто нова, но частична.  Важно е да отбележим, че текстилната екипировка, която предлага по-ниска протекция е подходяща за градско каране, докато кожената е подходяща за пистови мотори. И двете си имат своите предимства и недостатъци. Добре да знаем, че кожената екипировка e много по-издръжлива на износване, аеродинамична е и осигурява по-голяма защита от текстилната. Обаче не дава добра проветливост при носене, не предпазва от дъжд и кал и иска повече поддръжка.
Текстилните екипи от своя страна осигуряват по-добра вентилация, по-леки са за носене,  не пропускат кал и дъжд, по-евтини са, но пък степента им на защита е по-малка.

Следователно преди закупуването на екипировка е добре да вземете следните фактори под внимание: при какви условия смятате да карате, кои тип екипировка смятате, че ви е най-удобна, какъв тип е вашият мотор, до каква степен искате да се предпазите по време на каране.

За тези, които карат извънградско пистови мотори, носенето на мото екипировка е напълно задължителна. Мото каската от Motoekip в такива случаи е от животоспасяващо значение. Затова е важно тя да отговаря на DOT стандарта и да е изработена от удароустойчиви материали.

Ако сте от хората, които искат да спестят пари, но в същото време не искат да правят компромис с екипировката си, можете да помислите за вариант за покупка на мото екипировка втора ръка.  Погрешно е схващането, че употребяваната екипировка е по-малко надеждна от чисто новата. Стига тя да е изработена от качествени материи, употребяваната екипировка може да надмине по издръжливост чисто новата.

Добрата новина е, че можете да откриете точно такава екипировка за мотори в мото магазин Motoekip. Цялата предлагана екипировка за мотористи в този онлайн магазин е на водещи производители на мото екипировка. Всички модели екипи, каски, ботуши, ръкавици и други части на екипировката са направени от висококачествени материали, които са дишащи и изключително удобни за носене. Въпреки че са употребявани, те са в отлично състояние и са почти като нови. С тях вие не само гарантирате по-високата си без опасност на пътя, но и спестявате пари, тъй като тази мото екипировка е с дълъг живот на употреба.