С тези плочки кухнята ще грее

С тези плочки кухнята ще грее

Подходящо подбраните плочки имат способността да трансформират напълно интериора на кухнята и от съвсем обикновено помещение да я превърнат в най-уютното място в дома.

Време ли е да превърнете старата си кухня в модерно и топло помещение, в което да готвите с удоволствие? Тогава останете с нас и с нашите приятели от siko.bg, за да разберете кои са най-новите тенденции при плочките за 2020.

5 тенденции в дизайна на плочките за кухня за 2020

Марокански плочки

Модата често прави пълен кръг и това, което е било модерно по времето на нашите баби изненадващо става модерно и днес. Точно това се случва и кухненските плочки и ако си падате по ретро стила, тогава мароканските плочки ще ви допаднат със сигурност. Те са пъстри, в интересни геометрични форми и създават невероятно настроение и стил. Съчетайте ги с дървени кухненски плотове и класически шкафове и кухнята ви ще изглежда свежа, забавна и със собствена индивидуалност.

Мраморни

Мраморните плочки за кухнята стават все по-популярните и има защо. От една страна мраморът придава допълнителен стил и елегантност на кухненското пространство, а от друга страна – плочките се поддържат много лесно. Мраморът не поема от изпаренията при готвене, не задържа петна и е достатъчно просто да почистите плочките с вода и гъба, за да заблестят в цялата си прелест. Комбинирайте ги с плотове и шкафове в “силни” цветове като сиво или зелено и ще имате стилна и луксозна на вид кухня.

Пчелна пита

Когато става дума за плочки, голяма част от хората съсредоточават избора си към цветовете и текстурите, но забравят, че и формата играе голяма роля в естетиката. За да насочат вниманието към естетиката, тази година дизайнерите налагат един нов и много интересен дизайн на плочките за кухня като “пчелна пита”. Има нещо особено в геометрията на тези малки, шестоъгълни плочки, които имат способността да променят изцяло външния вид на кухненското пространство. Те са малки, стилни, интересни и с тях кухнята изглежда свежа и уникална. 

Шестоъгълните кухненски плочки (пчелна пита) дават и много възможности за творческо развихряне. Можете да използвате плочки само един цвят, можете да комбинирате различни цветове, а можете да използвате и контрастна фугираща смес, за да създадете незабравимо въздействие.

Дълги и тесни плочки

Тенденцията с нестандартните форми при плочките продължава и дългите и тесни плочки, които преди години имаха запазено място в банята, днес вече са в кухнята. Тонираните в светло сиво тесни плочки, комбинирани с кухненско обзавеждане в подобни цветове придават неповторим и уникален стил на всяка кухня. А ако искате да акцентирате върху плочките, можете да използвате силно контрастна фугираща смес, за да добавите нужния контраст и визуална игра.

Индустриални тухлени плочки

Ако сте фен на индустриалния стил на обзавеждане, тогава тези плочки ще ви допаднат изключително много. Като форма, те приличат много на дългите и тесни плочки, но тъй като са покрити с блестящ метален гланц изглеждат като тухли от индустриалните предградия. Съчетайте ги с тъмни плотове от масивно дърво и шкафове с метални елементи и ще имате кухня, на която всички ще се възхищават.

Модерните цветове на плочките за кухня

Въпреки огромното разнообразие от цветове при кухненските плочки, модните тенденции са няколко:

  • Бяло

Едва ли сте изненадани, че белият цвят е актуален, тъй като той никога не излиза от мода. Както споделят експертите от Siko, ако ви е трудно да изберете цвят, който да се съчетава с останалите мебели в стаята, възможно най-правилния и универсален избор винаги е бялото. С него няма как да сгрешите и кухнята ви ще изглежда светла, свежа и елегантна.

  • Сиво

Отново доста популярен цвят. Но ако решите да се спрете на него имайте едно на ум, тъй като този цвят е много модерен и стилен, но е студен и не се съчетава с всичко. 

  • Зелено

Много актуален за 2020 цвят. Зелените плочки се съчетават идеално с класически бели шкафове и тъмни дървени плотове и придават на кухнята топъл и уютен вид.