Предметите, които създаваме с 3D

Предметите, които създаваме с 3D

Ако си мислите, че 3D принтерите се използват основно в индустрията, от 3dbgprint.com са тук, за да ви разкажат как и вие можете да създавате продукти за бита, ако имате домашен принтер.

10 неща, които никога няма да се наложи да купувате, ако имате 3D печат

Глави за душове

Искате вашият душ да е по-нестандартен? Ами отпечатайте до ваш дизайн.  За да си принтирате глава за душ не се изисква нищо повече от това да имате 3D принтер и подходящите материали. Наистина, принтираният душ няма да може да променя цвета си, нито да пести вода, но пък ще е напълно оригинален и точно по ваш вкус.

Отварачки

Няма нищо по-лошо да искате да си отворите една студена бира след работа и да не можете да откриете отварачката. За да не се случва това, можете да си отпечатите колкото си искате отварачки и да оставите по една във всяка стая. А ако искате да изненадате близки и приятели с нестандартен подарък, можете да отпечатате и на тях по една отварачка. Повярвайте, ще ви бъдат благодарни и ще пазят подаръка ви като очите си.

Моливници и органайзери за бюро

Бюрото ви е винаги отрупано с листи и документи, а химикалите и моливите все не са подредени? Имате ли домашен 3D печат можете да си отпечатите моливници и органайзери в нестандартни форми и цветове. Просто трябва да изтеглите някой от много безплатни дизайни на моливници и да натиснете “принтирам”. Уверяваме ви, че повече никога бюрото ви няма да е разхвърляно, а вие ще откривате химикалките и моливите си веднага.

Мерителни чашки

Мерителните чашки са от решаващо значение дали печивото ще се стане вкусно и точно според рецептата или не. За съжаление, те са малки и се губят много лесно и трябва да купувате нови само след няколко месеца. Ако имате домашен 3D принтер обаче това няма да ви се налага, тъй просто в момента, в който не откривате мерителните чашки в шкафа, можете да си отпечатите толкова бройки, цветове и размери, колкото ви се иска.

Вази

Омръзнали са ви стандартните вази и ви се иска нещо по-различно и нестандартно? От 3dbgprint.com съветват да потърсите оригинални идеи и готови дизайни и да си принтирате вазата, която отговаря на вашите потребности и разбиране за стил.

Поставки за смартфони и таблети

Обичате да гледате филми и клипчета на смартфона или таблета, но не ви е удобно да държите устройствата в ръка. А не ви се дават пари за специална поставка. Ами отпечатайте си поставката, която ще ви свърши работа. В Интернет можете да откриете безплатни готови дизайни на поставки в различни форми, размери и цветове.

Калъфи за телефон

Омръзна ли ви всеки път, в който смените телефона си с нов да трябва да търсите и купувате и нов калъф? Е, с домашния 3D принтер можете да отпечатвате персонализиран калъф винаги, когато имате нужда от такъв.

Държачи/тегличи на ципове

Много е неприятно, когато се счупи малката пластинка, с която отваряте и затваряте циповете си, нали? И тогава или трябва да приспособите нещо или да смените ципа. С 3D печата обаче това не се налага, тъй като можете не само бързо, но си наистина лесно да отпечатате пластмасовата пластина и да я сложите на ципа. Така не само няма да ви се налага да сменяте целия цип, а и можете да вкарате малко оригиналност, създавайте държач/теглич на ципове в оригинални форми и цветове.

Клипсове (щипки) за затваряне на пакети

Случвало ви се е да отворите пакет чипс, но да не успеете да го хапнете напълно. А когато на другия ден ви се иска да похапнете отново, вкуса на чипса е различен. За да не се случва това, просто трябва да затваряте пакета с клипсове (щипки). А за да не давате пари за подобни неща, можете да си ги отпечатате на 3D у дома.

Сокоизстисквачки

Ако обичате прясно цеден сок, можете лесно да си принтирате ръчна сокоизтисквачка и да се радвате на прясна и здравословна напитка всяка сутрин.