спалня с дървена рамка, много възглавници огледало

Превърнете спалнята в райско кътче за релакс

Всички знаем прословутото твърдение, че хората се нуждаят от 8 часа сън на ден. Но замисляли ли сте се някога, защото сме програмирани така, че да прекарваме в сън средно една трета от целия си живот. Вероятно ще си кажете, защото да спиш е полезно. Това е правилният отговор. Сънят осигурява необходимата почивка както на тялото, така и на ума ни. През годините учените са провели множество изследвания, които доказват неговото огромно значение на човешкия организъм. От това, че ни прави по-продуктивни и ни помага да решаваме сложни задачи, до това да помним по-добре и да сме в добро настроение. За да спим добре е необходимо да положим нужните усилия. А те започват от там да превърнем спалнята в райско кътче за релакс. Как може да го постигнете? Вижте нашите изпитани съвети, които ще Ви помогнат в това начинание.

Изберете подходящия матрак

Матракът е един от най-важните фактори за добрия сън. Неговата задача е да даде опора, като позволи на мускулите да се отпуснат и тялото Ви да се наслади на почивката. Ако матракът, на който спите не е удобен, това непременно ще се отрази върху качеството на съня Ви. Затова първата стъпка в този процес на преобразяване е да намерите подходящия матрак. Възможностите са наистина много – по-твърди или по-меки, еднолицеви или двулицеви матраци, от мемори пяна или с пружина? Съветваме Ви да направите внимателно проучване, а ако имате възможност, да се отбиете до някой шоурум, за да тествате различните модели. Така най-лесно ще изберете модел, който да пасва идеално на Вашите нужди.

Възглавниците не са само за декорация

Възглавниците са едно интересно изобретение, което се появява преди няколко хилядолетия. Въпреки богатата си история и факта, че се е запазило в употреба до днес, то често е подценявано. Ако искате да спите спокойно всяка нощ, тогава трябва да разберете, че възглавницата Ви не служи единствено за декорация. Нейната функция е да осигури опора на главата и врата, като ги държи в правилна позиция. По този начин намалява възможността да се събудите с неприятни болки и схващания на сутринта. Препоръчваме Ви да откриете подходяща възглавница, в случай, че старата Ви създава проблеми. За целта най-добре я съобразите с позата, в която спите – така няма да сгрешите.

Плътни завеси

Ако сте от хората, на които им се налага да лягат късно и да спят до обяд, тогава определено имате нужда от плътни завеси или щори. Те ще Ви помогнат да държите слънчевата светлина навън, докато спите. По този начин ще елиминирате възможността да се събудите заради яркото слънце, което напича в очите. Освен че са необходима инвестиция, завесите могат да бъдат и стилен декор, който да създаде стилно излъчване на Вашата спалня. И в двата случая печелите.

Спално бельо и завивки

Последно, но не и по значение, това е покупката на подходящо спално бельо и завивки. Съветът  ни е да стоите далеч от изкуствените или грубите материи, които могат дори да предизвикат раздразнение на кожата. Вместо това инвестирайте в органични и дишащи материи – като памук, например, които са нежни и грижовни към чувствителната кожа. Те ще Ви осигурят удобство и ще превърнат леглото Ви в най-приятното място на света. Завивките също е добре да са меки , а също така през студените дни да осигурят достатъчно топлина.

Това са някои от нещата, които ще Ви помогнат да превърнете спалнята си в райско кътче и още по-важното, ще Ви помогнат да спите спокойно и да получите нужната почивка. Така ще бъдете енергични, мотивирани да свършите всичките си задължения и ще се будите в добро настроение всяка сутрин. Така че по-добре не се чудете, а започнете с трансформирането на спалнята още от днес!