професионален водопроводчик избира снадки и тръби

Кои са най-честите ВиК услуги?

Да ремонтирате нещо по водопровода на дома ви, може да не е толкова лесна задача, колкото звучи. Редица ВиК услуги са скъпи и сложни, както и изискват определено ниво на опит, който само един майстор може да има. В Qjob ще откриете много информация за най-популярните ВиК услуги и техните цени. Никой не обича течащите тръби и локви от вода в дома си. Всеки един професионален водопроводчик ще се увери, че вашата дренажна система е монтирана и работи правилно. Можете ли дори за момент да си представите, да нямате достъп до чиста питейна вода или пък до вода за къпане? Водопроводчиците са специализирани в поддръжката и ремонта на вашите битови водопроводни системи, така че наемайки такъв, той ще се погрижи за всички течове, кранчета, тръби и тн. Нека да видим кои са най-честите ВиК услуги, които изпълнява един водопроводчик и защо са толкова важни.

Важността на водопровода

Водопроводът е толкова важен за вашата жилищна или търговска сграда, колкото кислородът е важен за тялото ви. ВиК услугите гарантират, че водата влиза и излиза от дома ви правилно. Въпреки че водопроводът е широко свързан с услуги, свързани с водата, това далеч не е всичко, което се отнася до ВиК услугите. Те включват монтаж и поддръжка на отоплителни системи, бойлери, пещи, перални машини и много други. Например, дефектна тръба или теч означава излишна влага в къщата, която може да причини мухъл или гъбички. Запушена тоалетна или мивка пък може да попречи на ежедневните ви задачи. Така че, за да сте сигурни, че вашето домакинство работи правилно и поддържа добра водопроводната система, трябва да проверявате на всеки няколко месеца.

ВиК услуги

Ако живеете в България, в Qjob ще откриете разнообразие от водопроводни услуги, които включват:

 • ВиК ремонти;
 • Почистване на канализацията;
 • Изхвърляне на боклука;
 • Кранове, арматура и мивки;
 • Откриване и ремонт на течове;
 • Отпушване на тоалетна;
 • Почистване на главния водопровод;
 • Ремонт на тръбите;
 • Филтриране на водата;
 • Омекотители за вода;
 • Ремонт на бойлери;
 • Услуги за струйна вакуумна канализация;
 • Проверка с камера на канализационна линия;
 • Водопровод на септична яма;
 • Основна камера;
 • Ремонт на канализацията;
 • Почистване на дъждовна канализация.

Почистване на канализацията

Вашата мивка или тоалетна може да се запуши лесно и ако не се поправи навреме, това може да увеличи проблемите и дори да причини преливане на вода. За да почистите дренаж, първо трябва да го прегледате, за да откриете причината за запушването и след това да предприемете подходящо действие за разрешаване на проблема.

синя водопроводна тръба

Хидроструйни ремонти

Ако вашата дренажна система е блокирана и простите водопроводни техники не са работили, тогава хидроструйното почистване със сигурност ще свърши работа – методът е прост, но ефективен. Водата се издухва през запушените канали, за да ги отпуши. Този метод обаче може да се извършва само от високопрофесионални водопроводчици.

Ремонт на канализацията

Повредата в канализацията може да бъде кошмар. Едно запушване може да ви държи будни през нощта и да излъчва неприятна миризма, която може да е вредна за здравето. Независимо дали сте сигурни или не, предполагаемата повреда на канализационната линия изисква незабавен ремонт. Това може да отслаби основата на къщата ви, създавайки допълнителни проблеми за вас. Ако усетите странна миризма около къщата, свържете се с професионалист бързо.

Струйна вакуумна канализация

По-рано най-добрият начин за справяне със запушените тръби в земята беше да се изкопае дупка, да се намери дефектната тръба и да се смени. Този метод отнема много време и също така е вреден за природата. След това се появи ефективен, щадящ околната среда и сравнително рентабилен начин за почистване на канализационните линии: струен вакуум. Чрез този метод през тръбопроводите се изпращат струи с висока мощност, като се гарантира, че линията е почистена и няма повреди на тръбата.

Картерна помпа

Природни бедствия като наводнения не могат да бъдат избегнати, но има начини да се гарантира, че къщата ви няма да бъде повредена от излишната вода. Картерната помпа взема вода от основата на вашата къща и я изпомпва. Поставя се в най-ниската точка на къщата, покривайки цялата площ на мазето. Също така може да се окаже полезна и в случай на спукване на тръба.

Сертифицирани ВиК услуги

Блоговете „Направи си сам“ понякога могат да ви спасят живота, но също така могат да доведат и до по-големи ремонти в бъдеще. Може да попаднете на множество блогове, предлагащи различни начини как можете да отпушите тоалетната си или да източите и да поправите спукана тръба като водопроводчик, но фактът е, че има някои неща, които не можем да направим сами и водопроводът е едно от тях. ВиК услугите са трудна задача и една грешна стъпка може да влоши нещата, поради което е силно препоръчително да се свържете със сертифициран водопроводчик, който да се погрижи за вашия проблем бързо и адекватно.