Секси, по-секси в дънки

Секси, по-секси, в дънки

Панталоните от деним присъстват в гардероба на всяко момиче. Тези дрехи са ежедневни, удобни, правят фигурата секси и най-важното – могат да бъдат комбинирани с почти всичко. Дамските дънки обаче често могат да бъдат една от най-трудните дрехи за закупуване.

Важни правила при избор на панталони от деним

Не се влияйте от тенденциите

Никога не купувайте панталони от деним само, защото моделът им е много актуален в момента. Защото той може да е наистина ултра модерен, но просто да не подхожда на вашата фигура. Вместо да бързате с покупката на дънки от най-новата колекция на водещ дизайнер, експертите от dress4less.bg съветват да си зададете въпроса: “Дали точно тази модна линия е идеална за мен?” 

Избирайте панталони според пропорциите на тялото си

Точният размер е важен, но когато избирате дънки също толкова важно е и дали моделът им пасва идеално на формите на тялото ви. За да разберете какъв е вашият тип фигура, просто се погледнете в огледалото.

  •  Ако имате едър бюст, широка талия и тесни бедра, то вие най-вероятно сте тип “ябълка.
  • Ако имате тесни рамене, добре очертана талия и едри бедра, вашият тип фигура е “круша”.
  • Ако почти нямате талия, а раменете и бедрата ви са с еднаква ширина, то вие сте “банан” или “вестник”.
  • Ако всичко ви е съразмерно (имате добре очертана талия и съразмерни пропорции на раменете и бедрата), то вашият тип е “пясъчен часовник”.

Как да изберете дънки, в които да изглеждате секси?

Какъвто и тип фигура да имате, факт е, че няма идеална жена. Винаги ще има нещо, което да ви притеснява и което да искате да прикриете или подчертаете. За да ви помогнем, помолихме специалистите от dress4less.bg да споделят няколко трика, чрез които можете да прикриете несъвършенствата на тялото си и да изглеждате секси в дънките си.

Имате коремче

Ако искате да прикриете тлъстинките и коремчето, изберете дънки с висока талия. Високата талия “прибира” корема и оптически изтънява бедрата, а това помага да хармонизирате фигурата си. Ако краката ви са стройни, изберете модел панталони от деним от еластична материя и с висока талия.

Имате голямо дупе

Избягвайте тесни или с ниска талия дънки. За вас най-подходящи са класическите прави панталони от по-тъмен цвят деним. Добро решение е и да се спрете на модел със задни джобове, разположени не много близо един до друг. Задните джобове отклоняват вниманието от голямото дупе и възстановяват хармонията. 

Имате плоско дупе

Ако сте с фигура тип “банан” и имате момчешка фигура, най-вероятно дупето ви е доста плоско. За да се справите с този проблем и облечени в дънки да изглеждате секси, избирайте модели със задни джобове, които са богато украсени с бродерия, шевици, пайети и други. 

Избягвайте плътно прилепналите панталони, както и дънките с ниска талия. И двата модела акцентират върху талията и бедрата, защото са проектирани да намалят оптически дупето. А във вашия случай ще го направят да изглежда още по-плоско.

Имате едри бедра

Едрите бедра трудно се прикриват, но все пак има начин. За вас са подходящи правите или леко разкроените в долната част дънки. Придържайте се и към по-тъмните цветове деним.

Задължително избягвайте светлите цветове и панталоните по тялото.

Имате къси крака 

Можете да удължите оптически краката, ако заложите на прави дънки в тъмни цветове. Винаги избирайте панталони с нормална дължина и малко по-дълги и ги носете с дамски обувки с високи токчета.

За вас не са подходящи широките и торбести дънки, тъй като те допълнително скъсяват краката. Не е добра идея да носите и панталони с навити до глезена крачоли.

Много сте високи

Ако сте високи и слаби ще изглеждате по-ниски и секси в прави дънки в светли цветове. Избягвайте декорациите по панталоните, тъй като те ще удължат още повече фигурата ви.