Стар лаптоп, по-хубав от новия

Стар лаптоп, по-хубав от новия

Имате нужда от нов лаптоп, но нито можете да отделите толкова много средства за покупка на чисто ново устройство, нито ви се иска да купувате още една стока на изплащане. Положението ви изглежда без изход, а имате спешна нужда от работещ и бърз лаптоп. 

А помислихте ли за покупка на употребявана ИТ техника

Предимства на употребяваните лаптопи 

Имат същите характеристики като новите

Магазините за употребявана техника като izone.bg много внимателно подбират продуктите, които предлагат. Те работят предимно с големите търговски вериги и с големи компании, които всяка година обновяват компютърната си техника. В първия случай, търговските вериги продават на магазините лаптопи и друга ИТ техника, която е останала в склада или която е била изложена като мостра. Във втория случай, компаниите просто искат да не пълнят складовите си помещения с техника, която вече им е излишна. Така магазините за продажба на техника втора ръка се сдобиват с устройства, които са на не повече от година – две и имат отлични работни характеристики. Някой от лаптопите, които се предлагат като употребявани дори не са работили повече от седмица или месец.

Цените им са няколко пъти по-ниски 

Ако се притеснявате, че щом цените им са толкова приемливи най-вероятно и качеството на употребяваните лаптопи не е високо, недейте. Защото това изобщо не е вярно. Истината е, че цените на устройствата са по-ниски не защото са прекалено стари или със слаби характеристики, а просто защото са били използвани за определен период от време или са били изложени като мостри. И сами се досещате, че щом един продукт (без значение какъв е) веднъж е препродаден, той не може да се предлага на цени като чисто нов.

Затова, магазините за употребявана техника предлагат устройства с изключително високо качество на много, много прилични цени. От които вие можете да се възползвате.

Предлагат се напълно реновирани

В момента, в който в магазина постъпи употребявано устройство, то се преглежда основно, почиства се, тестват се всичките му компоненти и някой от тях се подменят. Преди да бъде пуснато в продажба сервизните техници го подлагат на допълнителни тестове, за да са сигурни, че лаптопът не само изглежда добре, но и работи напълно безупречно. 

Придружени са от гаранция

Без значение каква употребявана техника купувате, от магазина задължително предлагат едногодишна гаранция и пълно сервизно обслужване. По този начин продавачът гарантира, че вие купувате едно напълно реновирано и безупречно работещо устройство.

Защо да се присъедините към хората, които избират ИТ техника втора ръка? 

Спирайки се на лаптоп втора употреба от магазини като izone.bg можете да сте напълно спокойни, че купувате напълно реновирано устройство с характеристиките, които търсите, но на много по-изгодни цени. 

А ако искате да опазите околната среда и да спечелите допълнителни пари, можете да предложите стария си лаптоп за продажба на магазина. Ако оттам сметнат, че ще могат да го реновират или да използват някой негови елементи ще го изкупят. Така ще се сдобиете с висококачествено устройство, отговарящо на изискванията ви за много по-малко пари, ще се погрижите да не замърсявате природата, изхвърляйки старото си устройство на боклука и ще получите допълнителни пари. 

И още един бонус. Тъй като към магазините за употребявана ИТ техника работят сервизи, винаги, когато имате нужда от почистване или поправка на устройството си, няма да губите време в търсене на сервизни работилници. Просто отивате в магазина и оставяте лаптопа в сервиза към него. А оттам ще си свършат работата бързо и изключително качествено.

В заключение

Ако все пак държите на покупката на чисто нов лаптоп, никой не може да ви попречи да си закупите такъв. Но ако търсите качествено устройство на ниски цени, не подминавайте магазините за употребявана ИТ техника. Там със сигурност ще откриете това, от което имате нужда и ще спестите пари, които можете да използвате, за да реализирате друга покупка.