Впечатлението от продукта е важно – заснемете го добре

Впечатлението от продукта е важно – заснемете го добре

Светът на дигиталния маркетинг беше колосално развит и преди 2020 г. и ролята на снимката имаше централно значение в него. А след като глобалните противоепидемични мерки кризисно прехвърлиха редица бизнеси в онлайн пространството, се наложи да се вземат и съответните антикризисни мерки. Някои хора отдавна са свикнали да пазаруват онлайн и липсата на контакт с продукта не ги притеснява. 

От друга страна определени групи от потребители до последно ще си държат на “истинското” пазаруване и само стриктен локдаун като този през пролетта успя да ги принуди да опитат да направят покупка онлайн. 

Това накара предприемачите да се обърнат за помощ към професионалистите по брандинг и позициониране. Именно те бяха натоварени със задачата да помислят за още и още методи да направят изживяването за потенциалния клиент в интернет.

А какво по-добре създава първото онлайн впечатление от една снимка? През последните години някои революционни открития промениха вековните ни представи за визуалния образ. 

От самото начало фотографията изглежда за хората като нещо подобно на чудо или магия. В края на ХХ и началото на този век вече има достатъчно технологии, които позволяват злонамерената обработка на снимки да става неуловима с просто око. Хората почти бяха спрели да се доверяват на очите си, но науката и техниката през последните години напреднаха достатъчно, за да ни дадат обратно увереността. А именно – скъпо и трудно е да се създаде наистина добра имитация на снимка, която едновременно с това да бъде високо качество. 

Обикновено на измамниците в интернет не им се губи излишно време и средства, особено що се отнася до цели сайтове и стотици снимки, които трябва да бъдат обработени. 

През последните години хората са започнали интуитивно да вярват все повече и повече на сайтове с по-висококачествени, по възможност HD продуктови фотографии. Това се отнася не само за онлайн магазини. Фирмените сайтове могат да изглеждат “зле скалъпени”, дори и да не е така, ако чисто и просто не са изпипани до краен предел. Не бива да позволяваме лошото първо впечатление да ни коства партньори и клиенти!

Именно затова най-големите марки и производители в света дадоха пример, като решиха да покажат, че нямат какво да крият. Много компании вече предлагат безплатна виртуална обиколка на специално създадени онлайн шоуруми. Те са изработени от ИТ специалисти, изписващи много редове програмен код, но в основата им са наистина добре направените професионални снимки. 

Така че инвестициите в добри снимки обикновено имат огромна възвращаемост. Фотографите знаят какви технологии да използват, за да създават снимки с много добавена стойност. Колкото по-високо е качеството на изображенията в даден интернет портал, толкова по-голяма е способността им да свидетелстват веществено за оригиналния образ.

В зависимост от това дали за сайта си ще поставим продуктите от нашето портфолио, или портрети на членовете от нашия екип, трябва да се съобразим със спецификите на този тип фотография

Има специални техники, които можем да използваме, за да предадем максимум съдържание през визуалните образи. Много популярна е триизмерната (3д) фотография за голям брой продукти. 

Някои стоки имат нужда от по-детайлно изобразяване, за което могат да ни помогнат похватите на макро снимането. Всичко това е измислено преди много години, но днешното ниво на технологично развитие ни позволява да постигнем истински висоти във фотографията и предаването на визуални послания.

Разбира се, това са тайни, които професионалистите, занимаващи се с продуктова фотография, знаят най-добре. Посетете сайта ни Photopro.bg и може би ще разберете защо трябва да ни се доверите!

Преди всичко обаче фотографията е изкуство и не напредъкът на машините и техниката са това, което я прави истински въздействаща. Ефектът от добрата снимка идва най-вече от емоцията на заснемащото око и деликатността на последващата обработка. Достоверността на образа зависи от доверието, която предизвиква у зрителя. 

А както знаем, в природата енергията не може да възникне от нищото – именно фотографът трябва да вложи смисъл и доверие в собственото си произведение, за да достигне то до желаната публика. За професионален съвет и висококачествени фотографски услуги можете да се обърнете на PhotoPro.bg.